Prof. Dr. Sc Mladen Miškulin

Kirurg Ortoped

Specialist në Ortopedi dhe Traumatologji. Ka operuar me sukses mbi 5.000 pacientë në më shumë se 20 vite. Prim. Mladen Miškulin, MD, PhD u diplomua në degën e mjekësisë në Universitetin e Zagrebit, Fakulteti i Mjekësisë.

Informacion për mjekun

Ka operuar me sukses mbi 5.000 pacientë në më shumë se 20 vite. Prim. Mladen Miškulin, MD, PhD u diplomua në degën e mjekësisë në Universitetin e Zagrebit, Fakulteti i Mjekësisë. Ai përfundoi praktikën dhe trajnimin mjekësor në institucione prestigjoze si Instituti Italian Rizzoli i Ortopedisë në Bolonja dhe Klinika Ortopedike në Xhenova. Ai u specializua për kirurgji artroskopike dhe vendosjen e protezave ortopedike, ortopedi pediatrike, onkologji ortopedike dhe kirurgji vertebrale. Në Universitetin e Mjekësisë në Split ai mori titullin docent në 16 Tetor 2014. Ka marrë pjesë në shumë kongrese kombëtare dhe ndërkombëtare, si dhe është autor i disa artikujve shkencorë.

Është ekspert ligjor i certifikuar për mjekësinë, ortopedinë dhe traumatologjinë në Gjykatën e Kontesë në Zagreb prej vitit 1998. Për disa kohë ka qenë mjek i Federatës Kroate të Skive (2002-2003) dhe i Federatës Kroate të Vaterpolos (2004-2005). 

Bashkëpunimi më afatgjatë ka qenë ai me Skuadrën Kombëtare Kroate të Hendbollit ku kishte rolin e Presidentit të Komitetit të Mjekëve për Federatën Kroate të Hendbollit në vitet 2005 – 2011.

Primari Miškulin ka qenë gjithashtu lojtar i vaterpolos, ku ka fituar disa trofe (disa herë kampion i Klubit Europian dhe kampion i Superkupës së Klubeve Europiane). Ai ka marrë medaljen e Gërshetit të Artë Kroat për kontributin e tij të veçantë në fushën e sportit si kryemjek i Federatës Kroate të Hendbollit dhe President i Komitetit Mjekësor të Bordit Organizues të Kampionatit Botëror të Hendbollit, i cili u mbajt në Janar 2009 në Zagreb.

Prim. Mladen Miškulin, MD, PhD është instruktor për teknikat operatore artroskopike jo vetëm në Kroaci, por edhe jashtë vendit. Ai bën më të lehta kurset e trajnimit në Slloveni, Gjermani, Poloni, Rusi dhe SHBA.